Live uitzending Gepauzeerd

Er is geen actieve pagina
vergroten Sluiten

Vergadering : Gemeenteraad, 21 juni 2023 20:00:00

Algemene vergader informatie

Vergadering Het Besluit 16-05-2023

Datum:
21 jun. 2023, 20:00
Locatie:
Raadzaal

Agenda

Hoofdvergadering

Raadzaal
  • opening, vaststellen agenda en mededelingen

  • vaststellen concept besluitenlijst raadsvergadering 04-04-2023 en adviezen De Ronde d.d. 11-04-2023


  • U wordt geadviseerd één beeldvormende commissievergadering (rondetafelgesprek - 1,5 uur) in te plannen op respectievelijk 29 augustus met ruimte voor een optionele oordeelsvormende commissievergadering (1,5 uur) op 12 september. Op die manier kan het raadsvoorstel worden behandeld in de gemeenteraadsvergadering van 19 september. Voorgestelde genodigden voor de rondetafel: Promotie Ondernemers Binnenstad Dordrecht,  Dordrecht Marketing & Partners, Bewonersplatform Binnenstad,  Koninklijke Horeca Nederland (KHN), afd. Drechtsteden en voor de ijsbaan: Leo Pap/Maurice Sleicher en Rotary.

  • Afgelopen jaren zijn als onderdeel van de pilot Vitaal Buitengebied in Pannenhoef oost, Raamberg en Breedschot gebiedsprocessen doorlopen, waarbij samen met ondernemers, bewoners en belangenorganisaties een ontwikkelrichting voor elk gebied is gedefinieerd. In september 2022 heeft de raad besloten om de ontwerp gebiedsvisies Pannenhoef oost, Raamberg en Breedschot vrij te geven voor zienswijzen. De periode van zienswijzen liep van 12 oktober t m 23 november 2022. Per gebied bevat het raadsvoorstel een toelichting op het zienswijzenproces en de aanpassingen van elke gebiedsvisie naar aanleiding daarvan. Voor de gebieden Pannenhoef Oost en Raamberg kunnen de gebiedsvisies worden vastgesteld. Voor het gebied Breedschot wordt de gebiedsvisie nog aangepast naar aanleiding van ingediende zienswijzen. De voortgang en aanpak van dat proces zijn in dit voorstel beschreven. Voor het gebied Oude Buisse Heide wordt nog gewerkt aan de gebiedsvisie; de voortgang van het proces is eveneens beschreven.

  • Raadslid G. Aerts, tevens lid en voorzitter van de Auditcommissie, heeft onlangs afscheid genomen als raadslid. Dat betekent dat ook zijn lidmaatschap van de Auditcommissie is geeindigd en dat er een vacature vrij is gekomen voor de Auditcommissie. Mevrouw Eiting, burgerraadslid namens D66, heeft zich gemeld als kandidaat. Ook in de vertrouwenscommissie komt daarmee een plaats vrij. Die wordt ingenomen door de heer Geerts.

  • Dit is de eerste bestuursrapportage, die voornamelijk als doel heeft de begroting te herijken. Daarnaast geeft het de voortgang van activiteiten en investeringen aan. De peildatum van de werkelijke cijfers is 1 maart 2023.

  • Binnen de locatie Hazeldonksestraat 14 staat een woning in de vorm van een langgevelboerderij, een grote schuur van circa 220 m2 en een kleine schuur van circa 35 m2. De grote schuur wordt maximaal 25 keer per jaar gebruikt als trouwlocatie. In de derde herziening bestemmingsplan Buitengebied Zundert heeft de planlocatie de bestemming ‘Wonen’. Binnen deze bestemming is een trouwlocatie niet mogelijk. Het initiatief is om bij de bestemming ‘Wonen’ de functieaanduiding ‘congrescentrum’ toe te voegen, zodat de locatie gebruikt mag worden als trouwlocatie. Deze functie is passend in omgeving en heeft nauwelijks ruimtelijke impact. De functie is kleinschalig en vindt plaats in de bestaande bebouwing. Voorzien wordt in voldoende parkeergelegenheid op een eigen terrein aan de overzijde

  • 10 rondvraag

    Discussiestuk

    rondvraag

  • 11 sluiting

    Discussiestuk

    sluiting

  • 12 Nieuw agendapunt

    Discussiestuk

Algemene stemmingen

Uitklappen Inklappen